Izmaksas bija visbiežāk ziņotais iemesls palīdzības nemeklēšanai

 

Izmaksas bija visbiežāk ziņotais iemesls palīdzības nemeklēšanai

Vingrinājumi ir vissvarīgākā mirušā dibena sindroma ārstēšana un parasti ir visefektīvākie, tostarp:

  • Gūžas saliecēju un krūškurvja zonu izstiepšana
  • Vēdera un sēžas muskuļu nostiprināšana
  • Kāju muskuļu stiepšana pirms pastaigas un skriešanas

Pieaugušie ar viegliem vai vidēji smagiem dzirdes traucējumiem tagad var iegādāties dzirdes aparātus bez receptes ASV.

ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA) augusta vidū izdeva pēdējo noteikumu, lai uzlabotu piekļuvi dzirdes aparātiem. Kopš 17. oktobra dzirdes aparāti tiek pārdoti fiziskajos vai tiešsaistes veikalos un aptiekās bez receptes, eksāmena vai audiologa piestiprināšanas.

Dzirdes aparāti, kas tiek pārdoti bez receptes (OTC), ir pieejami pieaugušajiem ar viegliem vai vidēji smagiem dzirdes zudumiem.

FDA lēš, ka uzlabota piekļuve dzirdes aparātiem varētu samazināt vidējās izmaksas pat par 3000 USD par pāri.

Aptuveni 28,8 miljoni ASV pieaugušo varētu gūt labumu no dzirdes aparātu lietošanas, liecina Nacionālā kurluma un citu komunikācijas traucējumu institūta dati. Starp pieaugušajiem vecumā no 70 gadiem ar dzirdes traucējumiem, kuri varētu gūt labumu no dzirdes aparātiem, mazāk nekā katrs trešais (30%) ir tos lietojis.

Saskaņā ar Amerikas Dzirdes zudumu asociācijas (HLAA) datiem daudzi cilvēki ar dzirdes zudumu nekad netiek diagnosticēti vai ārstēti izmaksu un stigmatizācijas dēļ.

HLAA sacīja, ka cer, ka ārpusbiržas iespējas iedvesmos dažus spert pirmo soli, lai ātrāk ārstētu dzirdes zudumu.

"Šis ir aizraujošs solis, taču joprojām ir svarīgi atcerēties, ka dzirdes zudumam nav universālas pieejas. Daudziem dzirdes aprūpes speciālists joprojām būs daļa no efektīvas ārstēšanas plāna,” teikts HLAA izpilddirektores Barbaras Kellijas paziņojumā .

American Speech-Language-Hearing Association (ASHA) iesaka apmeklēt audiologu, lai veiktu visaptverošu dzirdes novērtējumu pirms ārpusbiržas dzirdes aparātu iegādes un regulāras dzirdes pārbaudes.

Ārpusbiržas dzirdes aparātus var atrast Walgreens, CVS, Walmart, Best Buy un citos veikalos, sākot no USD 199 līdz USD 799 par pāri.

Jauns pētījums liecina, ka miega trūkums samazina cilvēku vēlmi palīdzēt citiem. Šie atklājumi papildina citu miega trūkuma negatīvo ietekmi uz cilvēku labklājību.

Pētnieki no Kalifornijas universitātes Bērklijā trīs dažādos pētījumos novērtēja miega trūkuma ietekmi uz cilvēku vēlmi palīdzēt citiem . Rezultāti tika publicēti recenzētajā PLOS Biology.

Pirmajā pētījumā zinātnieki skenēja 24 veselu brīvprātīgo smadzenes funkcionālā magnētiskās rezonanses attēlojumā (fMRI) pēc astoņu stundu miega un pēc bezmiega nakts.

Viņi atklāja, ka smadzeņu veidojošās prāta tīkla teorijas jomas, kas iesaistītas, kad cilvēki jūt līdzi citiem vai cenšas izprast citu cilvēku vēlmes un vajadzības, pēc bezmiega nakts bija mazāk aktīvas.

Read Aslo  Prostatakrebsprävention und die Rolle von Revitaprost

Otrajā pētījumā pētnieki tiešsaistē trīs vai četras naktis izsekoja vairāk nekā 100 cilvēkus un novērtēja viņu miega kvalitāti. Pēc tam zinātnieki novērtēja dalībnieku vēlmi palīdzēt citiem, piemēram, turēt lifta durvis atvērtas kādam citam vai veikt brīvprātīgo darbu. Pētījums parādīja, ka tie, kuri iepriekšējā naktī slikti gulēja, ziņoja, ka nākamajā dienā ir mazāk gatavi un vēlas palīdzēt citiem.

Trešajā pētījumā pētnieki analizēja datubāzi ar 3 miljoniem labdarības ziedojumu ASV laikā no 2001. līdz 2016. gadam. Viņi atklāja, ka ziedojumi pēc pārejas uz vasaras laiku ir samazinājušies par 10%, kas nozīmē iespējamu vienas stundas miega zudumu. uz reģioniem, kuri nemainīja pulksteņus.

"Pat ļoti pieticīgai miega trūkuma" devai — šajā gadījumā tikai vienas stundas miega iespējas zaudēšana saistībā ar vasaras laiku – ļoti izmērāmi un ļoti reāli ietekmē cilvēku dāsnumu un līdz ar to arī to, kā mēs darbojamies kā saistītu sabiedrību," sacīja Metjū Vokers, pētījuma autors, UC Berkeley psiholoģijas profesors.

Cits UC Berkeley pētnieku pētījums 2018. gadā parāda, ka cilvēki, kuriem trūkst miega, jūtas vientuļāki un mazāk tiecas sazināties ar citiem. Turklāt citi šos cilvēkus uzskata par "sociāli atbaidošākiem", kas vēl vairāk palielina sociālo izolāciju.

Paaugstināts hronisku slimību risks

2022. gadā veiktā Gallup un matraču mazumtirgotāja Casper veiktā aptauja atklāja, ka gandrīz četri no 10 pieaugušajiem, kas jaunāki par 50 gadiem (38%), teica, ka viņu miegs pagājušajā naktī bija labs vai slikts, salīdzinot ar 30% no 50 līdz 64 gadiem un 24%. no tiem, kas ir 65 gadus veci un vecāki.

Pētījums, kurā piedalījās vairāk nekā 3000 pieaugušo, liecina, ka cilvēka garīgais un emocionālais stāvoklis ir vissvarīgākais miega kvalitāti ietekmējošais faktors. Piemēram, ja dienas laikā tiek piedzīvots stress, par 96% palielinās zemas kvalitātes miega iespēja tajā naktī.

Saskaņā ar Slimību kontroles un profilakses centru (CDC) slikts miegs ir saistīts ar daudzu hronisku slimību un stāvokļu attīstību, piemēram, 2. tipa cukura diabētu, sirds un asinsvadu slimībām, aptaukošanos un depresiju.

Jaunākie pētījumi papildina arvien vairāk pierādījumu, ka slikts miegs palielina dažādu slimību risku.

Eiropas Kardiologu biedrības 2022. gadā veiktajā pētījumā par miegu, kurā piedalījās 7200 vīriešu un sieviešu vecumā no 50 līdz 75 gadiem, tika lēsts, ka, ja visiem dalībniekiem būtu optimāls miega rādītājs, katru gadu varētu izvairīties no 72% jauno koronāro sirds slimību un insulta gadījumu.

Read Aslo  Bleiben Sie zu Hause, passen Sie auf sich auf und reduzieren Sie die Belastung“, sagte Dr.

https://dietoll-official.top/lv/

Nesenā Merilendas Universitātes Medicīnas skolas pētījumā konstatēts, ka bērniem, kuri guļ mazāk par deviņām stundām naktī, ir būtiskas atšķirības noteiktos smadzeņu reģionos, kas ir atbildīgi par atmiņu, intelektu un labklājību, salīdzinot ar tiem, kuri saņem ieteicamo 9. 12 stundas miega naktī.

Pētījumā, kurā tika apkopoti dati no vairāk nekā 8300 bērniem vecumā no 9 līdz 10 gadiem, atklājās, ka šīs atšķirības korelē ar lielākām garīgās veselības problēmām, piemēram, depresiju, trauksmi un impulsīvu uzvedību bērniem, kuriem trūkst miega.

Resursi:

1. Kalifornijas Universitāte, Bērklija. Bezmiegs un savtīgs: miega trūkums padara mūs mazāk dāsnus .

2. Kalifornijas Universitāte, Bērklija. Slikts miegs izraisa vīrusu vientulību un sociālo atstumtību .

3. Eiropas Kardiologu biedrība. Labiem gulšņiem ir mazāks sirds slimību un insulta risks .

4. Galups. Miega problēmas biežāk sastopamas gados jaunākiem pieaugušajiem, sievietēm .

5. CDC. Miegs un hroniskas slimības .

6. Merilendas Universitātes Medicīnas skola. Bērni, kuriem trūkst miega, var piedzīvot negatīvu ietekmi uz smadzeņu un kognitīvo attīstību, kas saglabājas laika gaitā, liecina UM Medicīnas skolas pētījuma rezultāti .

Aptauja atklāj, ka deviņi no desmit pieaugušajiem domā, ka Amerikas Savienotajās Valstīs ir garīgās veselības krīze, un jaunieši ziņo par visvairāk bažām.

Saskaņā ar neseno Kaiser Family Foundation (KFF) un CNN aptauju lielākā daļa cilvēku teica, ka opioīdu epidēmija, bērnu un pusaudžu garīgās veselības problēmas un smagas garīgās slimības valstī ir “krīzes līmenī”.

Aptaujā Mental Health in America atklājās, ka jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem ziņoja par visvairāk bažām par savu garīgo veselību. Piemēram, puse no viņiem teica, ka pēdējā gada laikā ir jutušies noraizējušies “vienmēr” vai “bieži”, salīdzinot ar trešo daļu pieaugušo.

Turklāt četri no desmit jauniešiem teica, ka ārsts vai cits veselības aprūpes speciālists viņiem ir teicis, ka viņiem ir garīgās veselības stāvoklis, piemēram, depresija vai trauksme.

Gandrīz puse (47%) jauniešu sacīja, ka pēdējo 12 mēnešu laikā ir bijis brīdis, kad viņi domāja, ka viņiem varētu būt nepieciešami garīgās veselības pakalpojumi vai medikamenti, taču viņi tos nesaņēma. Izmaksas bija visbiežāk ziņotais iemesls palīdzības nemeklēšanai.

Vasarā ASV tika laists klajā trīsciparu 988 Suicide and Crisis Lifeline. Tomēr KFF/CNN aptaujā atklājās, ka vienu mēnesi pēc palaišanas lielākā daļa pieaugušo (56%) teica, ka nav dzirdējuši par jauno uzticības tālruni "neko".

Saskaņā ar jaunāko Slimību kontroles un profilakses centra (CDC) ziņojumu pašnāvību skaits un līmenis ASV no 2020. līdz 2021. gadam ir palielinājies par 4% . Tas ir pieaugums pēc diviem lejupslīdes gadiem pēc kārtas 2019. un 2020. gadā, taču skaitlis joprojām ir mazāks nekā visu laiku augstākais rādītājs 2018. gadā.

Read Aslo  Due membri della Camera repubblicana dell'Arizona hanno contribuito a far fallire l'abrogazione dell'"Obamacare".

Tā gadās daudziem – vecāku ļaunākais murgs. Jūs nogriežaties uz vienu sekundi un pagriežaties atpakaļ, lai konstatētu, ka jūsu bērns ir kaut ko norijis. Tagad iestājas panika.

Galvenās līdzņemamās lietas:

  • Katru gadu ASV bērni norij aptuveni 70 000 svešķermeņu.
  • Lai gan redzēt, ka bērns norij kādu priekšmetu, var būt ļoti biedējoši, aprūpētājiem jāsaglabā miers un jāmeklē medicīniskā palīdzība.
  • Pogas tipa baterijas ir īpaši bīstamas, jo tās var izraisīt smagus apdegumus.
  • Daudzos gadījumos svešķermenis izdalīsies ar izkārnījumiem. Tomēr citos gadījumos pietūkušais priekšmets var būt dzīvībai bīstams.

Daudzos gadījumos svešķermenis pāries, savukārt citos gadījumos norītais priekšmets var būt dzīvībai bīstams. Ja esat vecāks vai aprūpētājs, kurš vēlas zināt, kā rīkoties, ja bērns norij kādu priekšmetu, šis raksts ir domāts jums.

Svešķermeņa norīšana

Kad objekts pārvietojas no mutes uz barības vadu, to sauc par "svešķermeņa norīšanu".

Saskaņā ar Pediatric Surgical Associates datiem , ASV katru gadu bērniem tiek uzņemti 70 000 svešķermeņu, visbiežāk mazuļiem un pirmsskolas vecuma bērniem. Šajā vecumā bērni ir ļoti zinātkāri un pēta dažādus objektus sev apkārt, liekot tos mutē, pēc tam nejauši norijot.

Vairumā gadījumu monēta tiek norīta un iestrēgst barības vadā. Vēl viens bieži norīts objekts ir baterijas, mazas rotaļlietas, magnēti, pogas un rotaslietas.

Daudzos gadījumos vecāki redz, kāds priekšmets ir pietūkuši, bet citos gadījumos viņi vienkārši pamana, ka bērns pēkšņi sāk sārt vai vemt, atsakās ēst vai sūdzas par sāpēm krūtīs.

Svešķermeņa aspirācija

Kad svešķermenis nokļūst pa elpceļiem, to sauc par "svešķermeņa aspirāciju".

Bērniem, kas jaunāki par 4 gadiem, ir lielāka iespēja, ka kāds priekšmets nokļūst pa elpceļiem. Daudzos gadījumos priekšmets ir ēdiena gabals, piemēram, popkorns vai rieksti, savukārt citos gadījumos tā ir neliela rotaslieta vai krelles.

Vecākiem bērniem ir lielāka iespēja saskarties ar šo problēmu ar pildspalvu uzgaļiem, skrūvēm, ģitāras pacēlājiem vai citiem priekšmetiem, ko viņi, iespējams, ir turējuši mutē un nejauši ieelpojuši, kad viņi pārvietojas vai klepo.

Contents

JKStudentnews

JK Studnt News Is of the best news portal in Jammu and Kashmir Latest Updates Breaking News, Politics, Public Issue, Results, Datesheet,Notification,Etc

Previous Story

Organization Processes Related to Contracting and Management

Next Story

Tools You Can Use To Write My Essay For Me

Latest from health