Hraje věk při uzdravování z respiračních onemocnění nějaký faktor?

 

Hraje věk při uzdravování z respiračních onemocnění nějaký faktor?

Krátká pauza od pravidelného cvičení neovlivní nepříznivě pokrok, kterého jste během let dosáhli, zvláště pokud jste nemocní.

Jsou mezi námi někteří, kteří nemají na výběr. Náš životní styl a práce vyžadují, abychom byli fyzicky aktivní, takže zpomalení nepřipadá v úvahu, pokud netrpíme závažnými příznaky. Naprostá většina z nás vede rušný život. Nemáme čas být nemocní!

Naštěstí většina respiračních onemocnění trvá jen několik dní, takže respirační onemocnění nejsou tak rušivá. Každý je frustrovaný tím, že se cítí špatně, a všichni chceme udělat cokoli, abychom se nejen cítili lépe, ale cítili se lépe i rychleji.

Bude mě bolet, když budu cvičit, když jsem nemocný?

Často vyvstává otázka, zda během respiračního onemocnění pokračovat ve cvičení. Ve většině případů cvičení nepomáhá ani neubližuje, pokud je nemoc od krku nahoru. To znamená, že se jedná o nachlazení, bolest v krku (faryngitidu) nebo infekci dutin. Nikdy není dobrý nápad cvičit s příznaky dolních cest dýchacích, jako je překrvení hrudníku.

Celková odpověď na cvičení také závisí na osobě, závažnosti příznaků a na tom, zda má osoba horečku. Horší příznaky znamenají obtížnější zotavení a menší schopnost cvičit nebo dokonce vykonávat každodenní úkoly. Měli byste zvážit přestávku. Tato rada platí zejména v případě, že má osoba horečku, ucpaný hrudník nebo příznaky podobné chřipce.

Chřipka nebo COVID mohou být závažnější a naznačovat, že imunitní systém osoby pracuje přesčas. Dalšími úvahami je, zda má osoba základní chronické onemocnění, jako je onemocnění srdce nebo plic, cukrovka nebo gastrointestinální problémy.

Pomáhá cvičení zbavit se nemoci?

Ve 40. a 50. letech 20. století bylo pozorováno, že lidé, kteří hráli sporty, jako je fotbal, měli větší pravděpodobnost, že budou mít vážnější případy dětské obrny. Tehdejší studie naznačovaly, že vážná nemoc, ať už je to něco jako obrna nebo dnešní chřipka či COVID, může způsobit špatnou reakci těla.

Následné studie ukázaly, že intenzivní cvičení, jako je běh maratonu, zatímco trpíte infekcí dýchacích cest, může snížit reakci imunitního systému a fungovat opačným způsobem a člověka zhoršit.

Je to proto, že náš imunitní systém již pracuje přesčas, aby bojoval s nemocí, kterou máme. Sportovci, kteří se snaží svou nemoc „vypotit“, mohou zbytečně riskovat a být nemocní, zvláště pokud trpí více než běžným nachlazením.

U některých sportovců se může vyvinout chronický únavový syndrom, pokud pokračují ve cvičení, když mají chřipku nebo COVID. Věda za tímto jevem se stále studuje, ale virus pravděpodobně způsobuje celkovou depresi imunitního systému. Mnoho lidí, dokonce i nesportovci, zažilo tuto chronickou únavu a byla označena jako dlouhodobá COVID. Bohužel není znám žádný lék.

Read Aslo  Друг ключ към намаляване на затлъстяването се крие в здравословната чиния с храна

Zpravidla naslouchejte svému tělu a dbejte na varování svého těla, pokud potřebujete odpočinek. Také mějte na paměti, že když jste nemocní, můžete být nakažliví, takže být v blízkosti ostatních, zejména v uzavřeném prostředí, jako je tělocvična, není dobrý nápad pro každého.

Jednou z nejdůležitějších věcí, kterou musíte udělat, když máte horečku spojenou s respiračním onemocněním, je zůstat hydratovaný. Pijte vodu nebo tekutiny obsahující cukry a elektrolyty! Alkoholické nápoje mohou zhoršit dehydrataci, proto se jim vyhněte.

Staré pořekadlo „hladovět horečkou, nachlazením“ pravděpodobně také není přesné. Skutečnost je taková: měli byste krmit horečkou i nachlazením. Zlepšení stravy a hydratace pomáhá ve všech případech.

Pomáhá mírné cvičení předcházet onemocnění horních cest dýchacích?

Ano, klinické studie naznačují, že mírné, pravidelné cvičení může chránit před onemocněním horních cest dýchacích a symptomy. Může se stát, že čím intenzivnější a delší je cvičení, tím více chrání. Většina těchto studií se bohužel spoléhá na samohlášení příznaků a existuje velká rozmanitost ve zprávách o stavu tréninku a intenzitě cvičení.

Krátké zlepšení u mnoha lidí, kteří během nemoci cvičí, je obvykle krátkodobé, i když příznaky jsou pouze nad krkem. Osoba zlepšila svou schopnost dýchat nosem, ale přetížení se rychle vrací.

Vzhledem k tomu, že osoba již má únavu, bez ohledu na ostatní příznaky, může zjistit, že se snáze unaví. Jinými slovy, ze začátku mají méně energie a právě použili veškerou energii, kterou museli ke cvičení. Nyní zjišťují, že nemohou dělat své běžné činnosti, jako je práce nebo zábava.

Pokud má osoba horečku, dochází ke škodlivému účinku, protože tělesná teplota je zvýšená. Dehydratace se u těchto lidí stává skutečným rizikem, protože již začínají s nižší nastavenou hodnotou stavu tělesné tekutiny.

Je pravděpodobné, že mírné nebo střední cvičení nemění závažnost nebo trvání většiny onemocnění horních cest dýchacích. Pokud jste měli horečky s onemocněním horních cest dýchacích, doporučuje se počkat celý týden, než se vrátíte k pravidelnému cvičení.

Začněte mírně a poté se vraťte zpět k plnému cvičení. Buďte si vědomi jakýchkoli svalových bolestí nebo slabostí způsobených nemocí, protože budete chtít, aby tyto ustoupily, než se pokusíte dělat něco namáhavého.

Read Aslo  Bleiben Sie zu Hause, passen Sie auf sich auf und reduzieren Sie die Belastung“, sagte Dr.

Hraje věk při uzdravování z respiračních onemocnění nějaký faktor?

To je důležitý bod, na který mnozí zapomínají. Naše kapacita plic klesá v průměru o 10 % každou dekádu ve věku nad 20 let. Dynamické cvičení udržuje naši kapacitu plic a zabraňuje tomuto poklesu. Proto je tak důležité pravidelné fyzické cvičení.

Základní onemocnění plic, srdeční problémy, cukrovka a obezita mohou hrát negativní roli v naší schopnosti zvládat respirační onemocnění. Lidé s těmito základními zdravotními problémy by měli mít zvýšené povědomí o své potřebě odpočinku, dostatečné hydratace a kontroly horečky, když se zotavují z jakéhokoli respiračního onemocnění.

Výrobci potravin ve Spojených státech mají povoleno používat ve svých produktech kontroverzní složku – oxid titaničitý. Směs je bílý pigment, který se používá k tomu, aby produkty jako Skittles vypadaly jasnější a barevnější. Někteří se však obávají o jeho bezpečnost a věří, že by měl být zakázán.

Použití oxidu titaničitého se v posledních letech začalo zkoumat poté, co výzkum spojil tuto složku s rakovinou u potkanů. V důsledku toho se Evropská unie rozhodla zakázat sloučeninu v potravinářských výrobcích.

Tento důkaz, spolu se zprávami o nedávném soudním sporu proti výrobci kuželek Mars Inc., se lidé ptají, zda by měl být oxid titaničitý také zakázán v USA.

Úřad pro potraviny a léčiva (FDA) zatím nepodnikl žádné kroky, ale mohlo by se to v budoucnu změnit? Nejistota zanechala fanoušky pestrobarevných bonbónů s otázkami o bezpečnosti a regulaci. Zde je to, co potřebujete vědět o oxidu titaničitém a soudním sporu Skittles.

Co je to soudní spor Skittles?

Obyvatelka Kalifornie Jenile Thamesová žaluje Mars Corporation v hromadné žalobě, protože věří, že Skittles nejsou bezpečné kvůli zvýšeným hladinám oxidu titaničitého – nebo TiO2 – v cukroví.

Podle žaloby je oxid titaničitý složkou kuželek vyrobených v USA, ale v několika evropských zemích již byl z receptury odstraněn a v několika dalších zakázán.

Existují obavy, že bonbón „Taste the Rainbow“ není bezpečný, je to známý toxin a představuje významné zdravotní riziko pro nic netušící spotřebitele, což jsou body, které podporuje zákaz Evropské unie týkající se oxidu titaničitého v potravinářských výrobcích.

Žaloba tvrdí, že oxid titaničitý může procházet biologickými membránami, cirkulovat po celém těle a vstupovat do buněk.

Ačkoli používání oxidu titaničitého v potravinářských výrobcích není nezákonné, jeho další používání v kuželkách prodávaných v USA je v rozporu s prohlášeními, které Mars učinil před 6 lety ohledně svých plánů upustit od umělých barviv. Plánem bylo vyřadit umělá barviva ze svých produktů během 5 let. Ačkoli tento závazek původně nejmenoval oxid titaničitý, když Centrum pro bezpečnost potravin v roce 2016 kontaktovalo potravinářského giganta, Mars uvedl, že jde o jednu z několika složek, které do roku 2021 odstraní.

Read Aslo  Izmaksas bija visbiežāk ziņotais iemesls palīdzības nemeklēšanai

V důsledku toho odborníci z Centra pro bezpečnost potravin uvedli, že jsou s výsledkem spokojeni, a poznamenali, že Mars učinil pozitivní krok k odstranění toxických nanomateriálů ze své řady potravinářských produktů. Naléhali však na Mars, aby urychlil své plány na vymýcení těchto přísad ve světle vážných zdravotních problémů spojených s oxidem titaničitým a dalšími nanočásticemi.

Mars však dosud neodstranil oxid titaničitý ze společnosti Skittles v USA a kalifornská žaloba po nich chce, aby převzali odpovědnost za přísady, které používá. Thames požaduje náhradu škody za podvod a další porušení zákonů na ochranu spotřebitele a tvrdí, že by si Skittles nekoupila, kdyby jejich obsahu rozuměla.

Co je oxid titaničitý?

Oxid titaničitý je jasně bílý pigment s vlastnostmi rozptylu světla. Z tohoto důvodu se často používá k přidání jasu nebo krytí produktům a pomáhá barvám vyniknout a vypadat atraktivněji. Zabraňuje také spékání produktů a prodlužuje trvanlivost tím, že zabraňuje UV degradaci, která praská a rozkládá materiály.

Oxid titaničitý najdete v různých produktech, od barev a kosmetiky po potraviny, jako je pečivo, bílé omáčky, polevy, sendvičové pomazánky a cukrovinky, včetně Skittles, kde pomáhá vytvářet spektrum odstínů.

Proč EU zakázala oxid titaničitý?

Evropský zákaz oxidu titaničitého je založen na hodnocení vědeckých důkazů Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA).

Skupina odpovědná za poskytování nezávislého vědeckého poradenství v oblasti bezpečnosti potravin do EU posoudila tisíce výzkumných publikací. Zjistila, že genotoxický potenciál oxidu titaničitého – v Evropě známého jako E171 – je obzvláště znepokojivý.

Obavy jsou, že nanočástice oxidu titaničitého by se mohly hromadit v těle a pozměňovat DNA.Pro více informací navštivte https://glucofort-official.top/cs-vyhody-stredomorske-stravy-pro-lecbu-diabetu/ .

Contents

JKStudentnews

JK Studnt News Is of the best news portal in Jammu and Kashmir Latest Updates Breaking News, Politics, Public Issue, Results, Datesheet,Notification,Etc

Previous Story

Dating a Thailänder Woman

Next Story

Antivirus security software For i phone – As to why It’s Important

Latest from health