Друг ключ към намаляване на затлъстяването се крие в здравословната чиния с храна

 

Друг ключ към намаляване на затлъстяването се крие в здравословната чиния с храна

„С опцията за перорално лекарство в допълнение към одобрените от FDA възможности за инжектиране, възрастни с хронично бъбречно заболяване на диализа вече имат множество начини за лечение на анемията си“, каза Фарел. „Това одобрение демонстрира ангажимента на FDA да помогне за предоставянето на набор от терапевтични възможности за пациенти с хронични заболявания. Пациентите могат да се консултират със своите доставчици на здравни услуги, за да изберат опцията, която е най-подходяща.“

FDA подчертава множество възможни странични ефекти на Jesduvroq. Новоодобреното лекарство съдържа опаковано предупреждение за повишен риск от тромботични съдови (съсирване на кръвта) събития, включително смърт, инфаркт, инсулт и кръвни съсиреци в белите дробове, краката или мястото на диализа.

Освен това FDA казва, че Jesduvroq има предупреждения за по-високи шансове за хоспитализация поради сърдечна недостатъчност, повишено кръвно налягане и стомашни ерозии, заедно с стомашно-чревно кървене.

Какво е хронично бъбречно заболяване?

Хроничното бъбречно заболяване е постепенна загуба на бъбречна функция. Бъбреците служат като филтри за отпадъците и излишната течност от кръвта, които се отделят в урината. Напредналото хронично бъбречно заболяване също може да доведе до по-голяма вероятност от получаване на анемия.

Рисковите фактори, свързани с хронично бъбречно заболяване, включват диабет, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, тютюнопушене, затлъстяване и фамилна анамнеза за заболяването.

CDC казва, че бъбречните заболявания са водеща причина за смърт в САЩ В момента 40% от американците с намалена бъбречна функция не знаят за своето хронично бъбречно заболяване.

Начини за избягване на хронично бъбречно заболяване

CDC препоръчва поддържане на кръвното налягане под 140/90 mm Hg или числото, обсъдено с лекар. За тези с диабет CDC препоръчва да останат в препоръчителния целеви диапазон на кръвната захар.

Тютюнопушенето може да влоши ефектите от бъбречно заболяване и да прекъсне лечението, което понижава кръвното налягане. Над 16 милиона американци умират всяка година от заболяване, свързано с тютюнопушенето, като хроничното бъбречно заболяване е един от виновниците.

Освен това CDC препоръчва да отслабнете, ако сте с наднормено тегло, за да намалите риска от хронично бъбречно заболяване. Според CDC разпространението на затлъстяването в САЩ между 2017 г. и 2020 г. е 41,9%.

Физическата активност се препоръчва като начин за борба със затлъстяването, но също така може да помогне за контролиране на кръвното налягане и нивата на кръвната захар. Министерството на здравеопазването на САЩ отбелязва повишени ползи за здравето, когато възрастните избутват 300 минути седмично тренировки с умерена интензивност.

Средно интензивните дейности включват бързо ходене, развлекателно плуване или водна аеробика и йога. Главният хирург на САЩ препоръчва най-малко 150 минути упражнения на седмица за възрастни и 60 минути игра на ден за деца.

Read Aslo  Izmaksas bija visbiežāk ziņotais iemesls palīdzības nemeklēšanai

Здравословните хранителни навици също могат да играят роля в борбата със затлъстяването. Премахването на комфортната храна и подсладените със захар напитки ще помогне срещу добавените калории с малка хранителна полза. Хранителните ястия трябва да се състоят от здравословни порции плодове и зеленчуци и постно месо, за разлика от преработено месо.

Според CDC 14,7 милиона деца и юноши в момента са засегнати от затлъстяване. AAP актуализира своите насоки за първи път от 15 години, но някои хора не са много доволни.

Ключови изводи:

  • Американската академия по педиатрия публикува насоки за лечение на деца с наднормено тегло или затлъстяване.
  • Затлъстяването е нарастващ проблем с различни допринасящи фактори, водещи до известността му в САЩ
  • Изборът на здравословна храна и напитки заедно с физическата активност може да помогне в борбата със затлъстяването.

Тъй като детското затлъстяване продължава да нараства в Съединените щати, Американската академия по педиатрия (AAP) публикува актуализирани насоки за доставчиците на здравни услуги за справяне с проблема.

Проучването, публикувано в изданието на Pediatrics от януари 2023 г., дава представа за причината за нарастващото затлъстяване и стъпките за лечение на това състояние при деца. Деца или юноши, които се класифицират като затлъстели, поддържат индекс на телесна маса (ИТМ) на или над 95-ия персентил за съответната възрастова група и пол. Насоките класифицират затлъстяването като заболяване или състояние – като рак – където специалистите по хранителни разстройства се притесняват, че класифицирането му като заболяване ще попречи на пациентите да търсят помощ.

Кой е засегнат?

AAP отбелязва различни фактори, допринасящи за децата, които затлъстяват. Например, децата, които растат в домове, които са по-малко щастливи финансово, са по-склонни да страдат от затлъстяване поради невъзможността постоянно да купуват питателни храни.

CDC казва, че разпространението на затлъстяването е 18,9% сред децата и юношите на възраст 2-19 години в най-ниската социално-икономическа класа, докато числото е 19,9% за децата и юношите от средната класа. Децата и юношите в най-високата социално-икономическа класа са значително по-малко склонни да страдат от затлъстяване, като само 10,9% са класифицирани като затлъстели.

Други причини, допринасящи за детското затлъстяване, включват политически фактори като маркетинг на нездравословни храни, общности с недостатъчни ресурси и несигурност на храните. Освен това някои домашни фактори, индивидуален избор на здраве или определени диагностицирани състояния могат да увеличат шансовете за затлъстяване.

В съобщение за новините на AAP Сара Хампл, доктор по медицина, председател на подкомитета по насоки за клинична практика по въпросите на затлъстяването и автор на новите насоки, подчертава необходимостта от лечение на деца със затлъстяване възможно най-скоро.

Read Aslo  Os planos Medicare Advantage fornecem cobertura semelhante à do Medicare

Въпреки това, хранителните разстройства сред децата, както и възрастните, се увеличиха по време на пандемията. The Lancet установи, че хранителните разстройства са се увеличили с 15,3% през 2020 г. и все още се увеличават при жени и млади момичета.

Освен това хранителните разстройства са разпространени по целия свят. Priory Group , център за психично здраве и лечение на пристрастяване в Обединеното кралство, установи 61% увеличение на хората, питащи за лечение на анорексия, и 26% увеличение на тези, които търсят помощ за булимия.

Тъй като много медицински специалисти не са обучени как да идентифицират хранителните разстройства, много пациенти може да не бъдат разпознати като хора с нарушено хранене.

Какво казват указанията

AAP изброява поведенчески стратегии за деца и юноши, борещи се със затлъстяването, които са изследвани и доказани като верни. Препоръчително е да се намали приема на подсладени напитки, включително популярни спортни напитки заедно с плодов сок.

Насоките препоръчват 60 минути игра на ден, за да се намали заседналият начин на живот. С повече форми на забавление чрез различни стрийминг услуги и видеоигри е важно децата и юношите да поддържат здравословни нива на активност.

Друг ключ към намаляване на затлъстяването се крие в здравословната чиния с храна. Министерството на земеделието на САЩ предлага богата на хранителни вещества диета с ниско съдържание на добавена захар и концентрирани мазнини, която включва балансирани протеини и въглехидрати.

AAP подчертава, че интензивното лечение на здравословно поведение и начин на живот (IHBLT) е най-ефективното лечение на детското затлъстяване. Това означава, че е жизненоважно за родителите и членовете на семейството да обсъдят положителни стъпки за детето да преодолее своя случай със затлъстяване.

Що се отнася до лечението на затлъстяването, AAP изброява множество решения въз основа на тежестта на затлъстяването при детето. В случаи на тежко затлъстяване при деца на 13 или повече години AAP казва, че тези тийнейджъри трябва да бъдат оценени за метаболитна и бариатрична хирургия.

Загриженост за тези с хранителни разстройства

Не всички са съгласни с насоките на AAP. В прессъобщение Джим Манджия, президент и главен изпълнителен директор на St. John’s Community Health, заявява, че насоките не търсят реални решения на епидемията от затлъстяване при децата.

Насоките предполагат, че педиатрите и доставчиците на детски здравни грижи трябва да обърнат голямо внимание на индекса на телесна маса (ИТМ), математическа формула, изчисляваща теглото на човек в паундове, разделено на квадрата на височината във футове. През декември 2022 г. CDC коригира своя ИТМ поради увеличеното разпространение на затлъстяването при децата. По-рано скалата на ИТМ беше 37 за деца, която сега достига 60.

Read Aslo  Bleiben Sie zu Hause, passen Sie auf sich auf und reduzieren Sie die Belastung“, sagte Dr.

Въпреки това ИТМ е наречен дълбоко погрешен метод, създаден в началото на 1830 г. от математик астроном – не лекар. Не влияе върху плътността на костите, мускулите и мазнините. Той също така не измерва талията , огромен индикатор за затлъстяване и диабет тип 2. Като цяло насърчава тънкостта с неточни изчисления.

Mangia вярва, че насоките са твърде фокусирани върху изображението на тялото, което може да накара децата да повярват, че нещо не е наред с телата им .

Сътрудничеството на организациите за хранителни разстройства (CEDO) публикува публично изявление до AAP, в което се обръща към техните опасения в писмо. Алиансът за хранителни разстройства в Аляска, Алиансът за справедливост на тялото, Stay Strong Virginia, Project Heal, Recognize Your Beauty и много други организации обясниха вредата, която този тип реторика може да има върху младите хора в уязвим период. Дезинформацията, срамът и стигмата са основните фокуси на писмото, в което те пишат, че поставят под въпрос загрижеността на AAP за пристрастия към теглото и интензивността на тези нови насоки.

Mangiia заключи: „Ако AAP е толкова загрижен за наддаването на тегло при децата, те трябва да представят насоки на училищата за интегриране на много повече развлекателни дейности в техните учебни програми, предлагане на питателна храна на своите ученици и предоставяне на цялостно образование относно здравето за цялото училище ."

В момента ракът е втората водеща причина за смърт в световен мащаб според Световната здравна организация (СЗО). Нов доклад показва, че случаите на рак в Обединеното кралство се увеличават в бъдеще.

Ключови изводи:

  • Нов доклад показва, че случаите на рак ще достигнат 506 000 в Обединеното кралство до 2040 г.
  • Разпространението на затлъстяването се увеличава в Обединеното кралство и в момента е втората водеща причина за рак в страната.
  • Ракът е във възходяща тенденция и в САЩ, където е втората водеща причина за смърт.

В чест на Световния ден за борба с рака през 2023 г. в събота, 4 февруари, Cancer In The UK публикува доклад, за да привлече вниманието към нарастващите случаи на заболяване.

Прогнозите за рака в Обединеното кралство показват, че над 500 000 души в Обединеното кралство могат да очакват да имат някаква форма на рак до 2040 г.

За повече информация – normadex-official.top .

Contents

JKStudentnews

JK Studnt News Is of the best news portal in Jammu and Kashmir Latest Updates Breaking News, Politics, Public Issue, Results, Datesheet,Notification,Etc

Previous Story

Lions Mane Gummies : John Forbes, demócrata de Urbandale, es propietario de una farmacia Medicap en Urbandale.

Next Story

22bet India Sportsbook Review 2021 22bet Bonus E Betting

Latest from health