Tukaj je nekaj nasvetov in trikov za boljši spanec z bolečinami v medenici

 

Tukaj je nekaj nasvetov in trikov za boljši spanec z bolečinami v medenici

Zeliščna zdravila

Morda bi bilo vredno razmisliti o zeliščnih zdravilih in vitaminskih dodatkih. Čeprav ni dovolj znanstvenih raziskav, ki bi dokazale njegove koristi, ženske poročajo o olajšanju simptomov, ko jemljejo določena zelišča, kot so ginko, šentjanževka in ingver. Kalcij in magnezij lahko pomagata zmanjšati spremembe razpoloženja, občutljivost dojk in napenjanje. Če se odločite, da je to nekaj, kar želite storiti, se morate najprej pogovoriti s svojim zdravnikom, ker lahko dodatki včasih vplivajo na zdravila na recept.

Omejite slano hrano, ker bo sol zadrževala vodo in povečala občutek napihnjenosti. Vključite hojo na prostem, saj lahko to dvigne vaše razpoloženje in pomaga zmanjšati stres.

Hidrirajte svoje telo

Povečanje dnevnega vnosa vode je lahko zelo koristno za vašo kožo in lahko pomaga zmanjšati madeže. Voda je ključnega pomena za celično energijo in lahko pomaga povečati vašo energijo, ko je potrebno zadrževanje tekočine.

Katere vrste kontracepcijskih sredstev vsebujejo hormone

Vsa kontracepcijska sredstva nimajo hormonov in obstajajo nekatere vrste kontracepcijskih sredstev s hormoni, ki jih sploh ne zaužijete. Morda bi bilo koristno razumeti, katere metode vsebujejo te hormone, če vas skrbi razvoj poporodnega kontracepcijskega sindroma.

Tabletka

Tradicionalne kontracepcijske tabletke so lahko v dveh oblikah. Imajo kombinacijo estrogena in progestina ali pa lahko vsebujejo samo progestin.

Kontracepcijsko sredstvo v obliki kožnega obliža

Ker obliž vsebuje estrogen in progestin, lahko zaradi njegove absorpcije skozi kožo pride do več neželenih stranskih učinkov.

Vaginalni prstan

To vrsto kontracepcije ženska vstavi v nožnico. Vsebuje hormona estrogen in progestin, absorpcija pa poteka skozi stene nožnice v krvni obtok.

Kontracepcijske spirale

Ta plastična naprava v obliki črke T se vstavi v maternico in nenehno sprošča levonorgestrel (sintetični hormon) skozi maternično sluznico.

Injekcija vsake tri mesece

To kontracepcijsko sredstvo vsebuje hormon progestin in se daje vsake tri mesece v podkožje ali globoko v mišico. Običajno se ne prenaša dobro, ker vsebuje zelo visok odmerek progestina.

Implantat za kontracepcijo

Zdravstveni delavci nameščajo vsadke pod kožo roke in jih morajo zamenjati vsaka tri do pet let. Ta vrsta kontracepcije sprošča hormon progestin.

Čeprav ni uradno priznanega izraza za post-porodni kontracepcijski sindrom, je veliko žensk poročalo o neželenih učinkih, ko so se odločile prenehati jemati hormonske kontraceptive. Ključnega pomena je, da se o svojih simptomih pogovorite s svojim zdravnikom, da boste lahko dobili pomoč pri soočanju z nekaterimi zaskrbljujočimi učinki, ki jih lahko občutite.

Read Aslo  Fundacja Masimo nie zapewnia wkładu redakcyjnego.

Med nosečnostjo so bolečine v medenici pogoste in normalno je, da ste zaskrbljeni, ko jih prvič opazite. Telo nosečnice je zaposleno z uporabo svoje energije za razvoj ploda in počitek je lahko izziv. Razumevanje “zakaj” za bolečinami lahko pomaga ublažiti skrbi in olajša vaš um ter omogoči boljši počitek.

Ključni zaključki:

  • Medenična bolečina med nosečnostjo je lahko normalen pojav.
  • Hormoni in dodatna teža otroka lahko prispevajo k bolečinam v spodnjem delu hrbta in medenici.
  • Metode za pomoč pri spanju z bolečino v medenici vključujejo spanje na boku in uporabo blazine.
  • Nosečnice lahko poiščejo tolažbo pri drugih ukrepih za lajšanje bolečin v medenici in izboljšanje izkušenj med nosečnostjo.

Kaj je bolečina v medenici?

Medenična bolečina se pojavi v spodnjem delu trebuha in se običajno nahaja pod popkom ter lahko vključuje spodnji del hrbta, genitalni predel in zadnjico. Lahko je težko razvozlati bolečino v trebuhu in bolečino v medenici, zato bi bila koristna mejna točka za določitev obeh narisana namišljena črta pod popkom, ko razmišljamo o bolečini v medenici.

Bolečina v medenici se uvršča v akutno ali kronično. Bolečina, imenovana “akutna”, se običajno pojavi hitro in nato izgine po zdravniškem posegu, medtem ko kronična bolečina običajno traja šest mesecev ali več.

Kakovost občutene bolečine je določena s človekovim dojemanjem bolečine; na splošno pa ženske, ki doživljajo bolečine v medenici, to običajno opisujejo kot:

  • Konstanta.
  • Pride in gre.
  • Ostro.
  • Zbadanje.
  • goreče.
  • Lokaliziran na enem območju.
  • Razširite po trebuhu.
  • Dolgočasno.
  • Krči (kot pri menstrualnih krčih).
  • Pritisk.
  • Boleče uriniranje.
  • Bolečina pri seksu.

Ko občutimo bolečino v telesu, je to notranji znak, da nekaj ni v redu. Bolečine v medeničnem predelu pri ženskah so lahko opozorilni znak za težave v reproduktivnem sistemu in lahko nazadnje vplivajo na vašo kakovost življenja, če vztrajajo.

Vzroki za bolečine v medenici v nosečnosti

Nosečnice ugotovijo, da je bolečina v medenici lahko strašljiva in pomaga vedeti, kdaj poiskati zdravniško pomoč. Kratka in kratkotrajna bolečina običajno ni razlog za skrb. Vendar pa vas mora zdravnik pregledati, ko postane hudo in ne izgine ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je krvavitev iz nožnice ali vročina.

Spodaj so pogosti razlogi za bolečine v medenici med nosečnostjo in zakaj se lahko pojavijo.

Medenični pritisk

Nosečnice bodo občutile medenični pritisk v vaginalnem predelu, kar pogosto ni razlog za preplah.

Oglejmo si nekaj razlogov, zakaj morda doživljate medenični pritisk.

Tvoja maternica raste

Med nosečnostjo se maternica širi, ko otrok raste, kar lahko povzroči pritisk na nožnico.

Read Aslo  Štát Kalifornia v utorok prekonal celkovo 336 000 prípadov nákazy.

Lahko je zaprtje

Voda je ključnega pomena za ohranjanje gibanja v našem prebavnem traktu. Če se ne hidrirate, potem je možno, da blato (v pomanjkanju boljših besed, kakec) postaja trdo in je težko prehodno v prebavnem traktu.

Okužba sečil

UTI se lahko pojavijo med nosečnostjo in povzročijo občutek, kot da je v vaši medenici velik pritisk.

Prolaps medeničnega organa

Vaš otrok (in maternica) rasteta, kar povzroča težo mišicam medeničnega dna. Hormoni v obtoku in dodana teža povzročijo, da se podporne vezi raztegnejo, kar lahko nekatere organe potisne v nožnico.

Ženske, ki so imele večplodne nosečnosti, so bolj nagnjene k prolapsu medeničnega organa. Nekatere ženske so to opisale kot občutek pritiska ali kot da je nekaj “znotraj” vagine.

Braxton Hicksovi popadki

Popadki Braxton Hicks, znani tudi kot “lažne porodne bolečine”, se običajno pojavijo v drugem in tretjem trimesečju nosečnosti. Te vrste popadkov prihajajo in izginjajo ter posnemajo prave popadke, ko pripravljajo maternico na prihod otroka.

Čeprav so običajni del nosečnosti, se razlikujejo od dejanskih porodnih bolečin, ker se ne pojavljajo redno, so nepredvidljive in se ne povečujejo. Tisti, ki jih doživljajo, pravijo, da se počutijo kot menstrualni krči, ki so bolj nadležni kot boleči.

Bolečine v spodnjem delu hrbta

Bolečine v spodnjem delu hrbta so značilne za nosečnost, zlasti pozneje v tretjem trimesečju, ko vaš naraščajoči trebuh ustvarja nesorazmerje in večjo obremenitev hrbtenice. Dodatna teža lahko povzroči spremembo vašega težišča in morda boste opazili spremembo drže.

Disfunkcija simfize pubis

Bolečina, ki jo čutimo zaradi disfunkcije simfize pubis, se nahaja tam, kjer se stikata desni in levi medenični sklep (v bližini vagine) in je posledica krožečega hormona relaksina. S primernim imenom, kot je Relaxin, ni težko razumeti, kaj ta hormon počne. Relaksin je odgovoren za sproščanje mišic, sklepov in vezi v medenici, vse v pripravi na porod.

Nosečnice, ki imajo to stanje, pogosto pravijo, da je bolečina:

  • Nahaja se v spodnjem delu hrbta, včasih na eni ali obeh straneh.
  • Nahaja se med vagino in anusom.
  • Na notranji strani stegen.
  • Povzroča blago nelagodje.
  • Streljajoča bolečina v medenici.
  • Bolečina, ki seva v hrbet, dimlje, stegno in noge.
  • Povečana bolečina med hojo.
  • Med hojo se sliši klikanje.
  • Težave pri prehodu iz sedečega v stoječi položaj.

Ta vrsta bolečine je lahko izziv za bodočo mater. Dobra novica je, da bo to stanje najverjetneje izginilo po rojstvu otroka, ko se stvari vrnejo v normalen položaj.

Kako spati z bolečino v medenici med nosečnostjo

Veste, kako pomembno je spati med nosečnostjo. Včasih je to lahko pravi izziv s še posebej majhnim človekom v trebuhu. Tukaj je nekaj nasvetov in trikov za boljši spanec z bolečinami v medenici.

Read Aslo  Lions Mane Gummies : John Forbes, demócrata de Urbandale, es propietario de una farmacia Medicap en Urbandale.

Spi na boku

Poskusite spati na boku, natančneje na levem, z rahlo pokrčenimi koleni. Ta položaj bo pomagal zmanjšati težo s spodnjega dela trebuha. Spanje na levem boku ima nekaj dodatnih koristi za dojenčka, saj pomaga povečati pretok krvi in ​​hranila, ki jih dovaja otrok.

Če morate med spanjem obrniti stran, je tudi to v redu. Izogibajte se spanju na hrbtu, še posebej, ko med nosečnostjo napredujete. Naraščanje trebuha lahko povzroči pritisk na medenično dno in poveča bolečino. Lahko tudi zmanjša cirkulacijo pri otroku.

Dodajte blazino med kolena

Polaganje blazine med kolena, medtem ko spite na boku, lahko olajša bolečine v medenici, še posebej, če jih čutite med boki. Blazina vam bo pomagala poravnati boke v pravilen položaj. Trik je v tem, da izberete vzglavnik prave velikosti in poskrbite, da ne dobite ničesar prevelikega.

Lajšanje medeničnih bolečin med nosečnostjo

Lajšanje bolečin v medenici med nosečnostjo lahko pomaga izboljšati izkušnjo nosečnosti in nekatere stvari lahko poskusite, za katere so druge matere koristile.

telovadba

Pred začetkom kakršne koli nove vadbe se posvetujte s svojim porodničarjem. Vadba je odlična tudi med nosečnostjo, če imate zdravo nosečnost. Osredotočite se na dejavnosti, ki spodbujajo moč mišic medeničnega dna in spodnjega dela hrbta.

Privoščite si nosečniško masažo

Predporodne masaže so čudovita stvar, ki jo lahko vključite v svojo nosečnost. Ameriško združenje za nosečnice predlaga, da si med nosečnostjo privoščite švedsko masažo, ker pomaga lajšati bolečine, povezane s hormonskimi učinki na mišice in sklepe, tako da sprosti mišično napetost.

Contents

JKStudentnews

JK Studnt News Is of the best news portal in Jammu and Kashmir Latest Updates Breaking News, Politics, Public Issue, Results, Datesheet,Notification,Etc

Previous Story

The Odds of Winning Casino Slots

Next Story

Latest from healthblog